Planning & Roostering

Gebruikt u voor het inplannen van alle diensten, spreekuren en speciale momenten ook nog Excel of Word? Prima om een zeer klein team in te plannen, want zolang de teamleden goed met elkaar kunnen overleggen en in goede harmonie de vakanties verdelen is er geen enkel probleem. Bij het groter worden van een team, met verschillende specialisaties, parttimers of werk buiten de reguliere kantooruren wordt het echter al lastiger.

Een goede planning & roostering bestaat uit onder andere:

  • De planning ligt bij meer dan 1 persoon in de organisatie. Zo is de continuïteit geborgd.
  • De regels omtrent het opnemen van verlof zijn duidelijk en liggen bij voorkeur schriftelijk vast.
  • Medewerkers kunnen alleen digitaal verlofaanvragen indienen. Zo gaat niets verloren en is altijd duidelijk of er aan de door u bepaalde regels is voldaan. 
  • Het wekelijkse rooster is bij voorkeur drie maanden vooruit gepland. Hierdoor creëert u rust in het team, maar u kunt eventuele waarnemingen tijdig uitzetten. Dit scheelt veel stress en waarschijnlijk geld.
  • Het wekelijkse rooster is voor iedereen in te zien. Een online programma heeft hierbij de voorkeur, zodat aanpassingen direct zichtbaar zijn. Het inzetten van een app is tegenwoordig een fijne manier om iedereen toegang te geven tot het rooster!

Wilt u overstappen op een ander planningsprogramma? Er zijn vele goede online planningsprogramma’s waarbij u slechts enkele euro’s per medewerker betaald. Deze investering is het mijn inziens echt waard! 
Laat mij u helpen bij het verbeteren van uw planning. Niet alleen geef ik advies over mogelijke online programma’s, ik kan ook de huisregels omtrent het opnemen van vakantiedagen vastleggen samen met het team
Mocht u kiezen voor een nieuw programma, dan is het vullen van dit programma met alle gegevens een tijdrovende klus. Deze administratieve taak kan ik tegen een scherp tarief van u overnemen!

Neem contact met mij op voor het plannen van een oriënterend en vrijblijvend gesprek naar de mogelijkheden. Dit kan natuurlijk op een moment dat het u het beste uitkomt.

Comments are closed.