Coaching

Vanaf 2015 is het voor de ontwikkeling van uw medewerkers haast verplicht om scholing in te zetten. In de meeste CAO’s is dit zelfs vastgelegd. Vaak wordt gekozen voor beroepsgerichte scholing, terwijl het ontwikkelen van de persoonlijke effectiviteit net zo interessant is!
Uw medewerkers zien aangeboden scholing vaak als extra beloning en waardering voor hun harde werken. Door echt aandacht te besteden hieraan kweekt u loyale medewerkers!


Coaching voor managers en/of coördinatoren

Voor alle leidinggevenden in de zorg die behoefte hebben aan professionele ontwikkeling bied ik gerichte coachingstrajecten aan.

Flyer Coaching

 

 

Ik wil meer informatie


Coaching bij verbetertraject/dossieropbouw

Zodra u in een beoordelingsgesprek met uw medewerker reden ziet tot een officieel verbetertraject, kan het verstandig zijn om de begeleiding hiervan uit te besteden. Een dergelijk traject, waarbij de consequentie zelfs ontslag kan zijn, is heftig voor alle partijen. Door een externe coach in te zetten geeft u uw medewerker een onpartijdig en transparant traject, waarbij een gedegen dossier wordt opgebouwd. Dit is een voorwaarde voor ontslag via de kantonrechter.
Een verbetertraject begint met een goed omschreven verbeterplan. Dit kan ik samen met u opstellen. Afhankelijk van het verbeterdoel coach ik de medewerker op de werkvloer en/of via gesprekken en opdrachten. Uiteindelijk is uw feedback over het functioneren van de medewerker van doorslaggevend belang. Het resultaat van het verbetertraject wordt in verschillende schriftelijke evaluaties vastgelegd, met als eindproduct een schriftelijke eindevaluatie.

 

Ik wil meer informatie

 


Ook voor andere teamleden kan coaching goed van pas komen. Wilt u ontdekken welke talenten u in uw team heeft rondlopen? Of wilt u een talentvolle medewerker extra ondersteuning bieden in zijn/haar loopbaan?
Neem gerust contact met mij op voor het plannen van een oriënterend en vrijblijvend gesprek naar de mogelijkheden!

Comments are closed.